Kredietverzekering

Jouw krediet is verzekerd met PayFix factoring

Je hebt een nieuwe klant binnengehaald. Je stuurt de onbetaalde factuur naar de nieuwe klant, maar een betalingsbevestiging blijft uit. Het blijft wel erg lang stil en je klant is moeilijk te bereiken. Het blijkt dat de klant problemen heeft met zijn onderneming en vraagt daarom faillissement aan. Maar wat gebeurt er nu met de onbetaalde factuur als je niet verzekerd bent?

Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering is een verzekering die jou als ondernemer beschermt tegen het risico dat je debiteur je product of dienst niet kan betalen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je debiteur failliet gaat. Met een kredietverzekering ben je daartegen verzekerd.

Ben je niet verzekerd tegen het risico op faillissement, dan kom je nadat je debiteur failliet gaat terecht bij een curator. Met de middelen die de failliete onderneming nog heeft probeert de curator zoveel mogelijk rekeningen te betalen. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen preferente en concurrente facturen. Preferente facturen hebben voorrang, denk bijvoorbeeld aan de Belastingdienst en banken. De factuur dat je hebt opgestuurd naar de failliete onderneming valt onder concurrente facturen. Deze facturen worden pas betaald als alle preferente facturen betaald zijn. In de praktijk gebeurt dit vaak niet, omdat er niet genoeg middelen over zijn om de concurrente facturen te betalen na het faillissement. Een kredietverzekering verzekert je op dit risico. Gemiddeld wordt er 90% van je factuurbedrag verzekerd.

Een kredietverzekering met factoring

Met factoring van PayFix ben je verzekerd tegen het risico op faillissement en wanbetaling. Daarnaast neemt PayFix de facturen van je debiteuren over en wij betalen je binnen

Ben je geïnteresseerd in factoring?
Plan dan hier een adviesgesprek in.

Andere artikelen

Adviesgesprek aanvragen

Laat vrijblijvend je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op.