fbpx
Houd je onderneming fit en gezond!

Goed voornemen voor 2019: houd je onderneming fit en gezond!

Nu de decembermaand begonnen is, kun je er bijna niet meer omheen: goede voornemens. Heb jij ze al? Meer sporten, gezonder leven, meer ontspanning? En wat dacht je van je onderneming? Ook die moet je fit en gezond houden. Onderstaand vijf goede voornemens om je onderneming financieel in vorm te houden.

 1. Creëer inzicht in je financiële situatie
  De eerste stap in het financieel gezond houden van je organisatie, is inzicht verwerven in je financiële situatie. Dit doe je met een zogenoemde liquiditeitsbegroting. Hiermee begroot je hoeveel geld er daadwerkelijk op de bank staat na inkomsten en uitgaven. Zo zie je in één oogopslag of er genoeg geld is om aan je verplichtingen te voldoen. En dus ook wanneer je ruim of juist krap bij kas zit.
 2. Verbeter je cashflow
  Je liquiditeitsbegroting is gebaseerd op voorspellingen en aannames. De praktijk kan echter anders zijn, bijvoorbeeld wanneer een debiteur lang wacht met betalen. Toets daarom altijd je liquiditeitsbegroting aan de werkelijke situatie. Blijf je niet binnen budget? Ga dan op zoek naar de oorzaak of pas je budget/businessplan aan. Zo houd je je cashflow, en het verbeteren ervan, onder controle.
 3. Beheer je debiteuren
  Wordt je liquiditeitstekort veroorzaakt door slecht betalende debiteuren? Zorg dan voor goed debiteurenbeheer: herinner je klanten er tijdig aan dat ze nog niet betaald hebben. Wil je de goede relatie met je klanten niet verstoren? Bel ze op om samen tot een oplossing te komen.
 1. Maak tijd voor acquisitie en netwerken
  Het is misschien niet je favoriete bezigheid, maar het is wel belangrijk: acquisitie plegen en netwerken. Maak daar tijd voor vrij, al is het maar één of een aantal uurtjes per week. Je kunt bijvoorbeeld potentiële klanten bellen of mailen. Of lid worden van een (lokale) businessclub.
 1. Kies een passende financiering
  Heb je niet voldoende eigen middelen? Dan kun je overwegen om geld te lenen. Je hebt daarbij de keuze uit allerlei financieringsmogelijkheden. Steeds meer ZZP’ers en MKB’ers kiezen voor factoring, een financieringsvorm waarbij je facturen worden voorgefinancierd door een factoringbedrijf. Met andere woorden: het factoringbedrijf betaalt jouw factuur binnen één of enkele dagen en jouw klant betaalt aan de factoringmaatschappij conform de reguliere betalingstermijn.

PayFix, de nieuwste vorm van factoring
Heb je interesse in factoring? Maak dan eens kennis met PayFix. Als factoringmaatschappij speciaal voor ZZP’ers en ondernemers in het MKB bieden we jou een snelle en eenvoudige manier van factoring. Dankzij slimme software hebben we het factoringproces simpeler en sneller gemaakt. Je beschikt al binnen één uur over je geld, zonder dat je aan strenge voorwaarden of verplichtingen hoeft te voldoen. Met PayFix maak je in één keer al je goede voornemens waar:

 • Met factoring weet je precies wanneer je geld op je rekening staat, namelijk binnen één uur na het versturen van je factuur!
 • Je hebt geen omkijken meer naar debiteurenbeheer, omdat je facturen voorgefinancierd worden.
 • Laat jij je facturen voorfinancieren, dan neemt je cashflow in korte tijd flink toe. Je hoeft immers niet meer te wachten tot de klant je factuur betaalt.
 • Wanneer je je facturen via PayFix verstuurt, word je op administratief gebied flink ontzorgd. De tijd die je daarmee overhoudt, kun je (deels) investeren in acquisitie en netwerken.

Wat biedt PayFix nog meer?

 • Je bent verzekerd tegen afnemers die niet kunnen betalen.
 • Je behoudt je flexibiliteit als ondernemer.
 • Wij checken de kredietwaardigheid van (nieuwe) klanten.
 • Persoonlijke begeleiding van je PayFix adviseur.
 • Lage factorfee van 0,1% per dag. De factorfee is gemaximaliseerd, afhankelijk van het risicoprofiel van de debiteur.

Ben je geïnteresseerd in factoring?
Plan dan hier een adviesgesprek in.

Andere artikelen

Payfix | Factoring voor het MKB & ZZP'ers.

Adviesgesprek aanvragen

Laat vrijblijvend je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op.