fbpx
Factoring voor de groeiende ondernemer

Factoring voor de groeiende ondernemer

Financiering is een van de uitdagingen waar groeiende ondernemers tegenaan lopen. Dit lieten zij onder meer weten tijdens de Week van de Ondernemer, een grootschalig event van ondernemersplatform De Ondernemer voor ZZP’ers, MKB’ers en grootbedrijven.

De Week van de Ondernemer vond plaats op 19, 21 en 23 november in respectievelijk Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam. Bijna vijfduizend ondernemers kwamen op dit event af. Om de ‘kunst van het groeien’ te ontdekken, maar ook om met elkaar van gedachten te wisselen over onder meer de dilemma’s van het groeien. Een aantal van die dilemma’s, en hun oplossingen, hebben we voor je op een rijtje gezet:

# 1: Hoe ga ik om met tegenslagen?
Jonge ondernemingen die groeien, of op het punt staan dat te gaan doen, maken zich er nog wel eens zorgen over: wat als het niet loopt zoals verwacht? Wat als een investering verkeerd uitpakt? Wat als interne of externe ontwikkelingen de groei belemmeren? Hoe ga je als ondernemer om met zulke tegenslagen? De wat meer doorgewinterde ondernemer weet dat je met een sterke ambitie heel ver komt: wat wil je bereiken, wanneer wil je dat bereiken en hoe? Blijf gefocust op die ambitie en blijf geloven in jezelf, ook als het even tegenzit.

# 2: hoe kom ik aan goede mensen?
De energiebranche, busbedrijven, de metaalsector, de horeca, zorg en onderwijs. In deze branches is al sprake van een zorgwekkend personeelstekort. En ook in andere branches zorgt het personeelstekort voor de nodige problemen. Hoe kun je, onder deze omstandigheden, goede werknemers aan je binden en behouden? De kunst is om te focussen op de mensen die nog wel beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld de mensen die zonder werk thuis zitten. Met de juiste (interne) opleiding kunnen zij zich ontwikkelen tot waardevolle medewerker.

#3. Hoe financier ik mijn groei?
Voor groei is meestal geld nodig. Heb je niet genoeg eigen geld om je groei te financieren, dan zul je op zoek moeten naar een geldverstrekker. De eerste waar je dan aan denkt, is de bank. Helaas komt niet iedere ondernemer, en dan met name de ZZP’er, in aanmerking voor een banklening. Bovendien moet je aan strenge voorwaarden voldoen. Niet zo vreemd dus dat steeds meer ondernemers op zoek gaan naar alternatieve financieringsvormen. Zo kun je kiezen voor crowdfunding, een rekening-courant krediet, leasen of een krediet met aflossingsschema. Steeds meer startende en groeiende ondernemingen kiezen voor een nog andere financieringsvorm: factoring.

Wat is factoring?
Factoring is een vorm van voorfinanciering, waarbij je je facturen aan de factormaatschappij ‘verkoopt’. De factormaatschappij schiet de facturen aan jou voor en int de facturen bij jouw klanten. Hierdoor hoef je niet meer te wachten op de afgesproken betalingstermijnen met je opdrachtgevers. Je beschikt direct over je geld, waarmee je kunt investeren in bijvoorbeeld groei. De voorwaarden om gebruik te maken van factoring zijn een stuk milder dan de voorwaarden voor een banklening. Bovendien is factoring géén krediet.

Factoring bij PayFix: betaling binnen één uur
PayFix biedt factoringdiensten speciaal voor MKB’ers en ZZP’ers. Onze slimme software zorgt voor een snel en simpel proces, waarbij je facturen al binnen één uur betaald zijn. En waarbij je klant verzekerd is van een efficiënte, heldere factuurafhandeling. Bovendien nemen wij de facturatie en het debiteurenbeheer op ons, zodat jij je volledig kunt richten op je werk en klantrelatie. Gaat je opdrachtgever tussentijds failliet? Dan zijn je facturen verzekerd van betaling.

Ben je geïnteresseerd in factoring?
Plan dan hier een adviesgesprek in.

Andere artikelen

Payfix | Factoring voor het MKB & ZZP'ers.

Adviesgesprek aanvragen

Laat vrijblijvend je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op.