fbpx

Lang wachten op de betaling van je facturen tijdens vakantieperiode?

Laat deze zomer je geldzorgen wegnemen!

Zomer is voor veel mensen dé tijd om te genieten van vakantie. Om te relaxen en even niet aan werk te denken. Voor een groot aantal ZZP’ers en MKB’ers ligt dat anders. Voor hen betekent het vakantieseizoen vaak dat ze langer op betalingen moeten wachten. En dat terwijl de liquiditeitsbehoefte groot is. Niet zo gek dus dat een steeds grotere groep (kleine) ondernemers kiest voor factoring in de vakantieperiode.

Cashflow verbeteren in de zomer

Over het algemeen laten betalingen tijdens het zomerseizoen langer op zich wachten. Jouw factuur blijft langer bij de opdrachtgever liggen. Bijvoorbeeld omdat de persoon die de factuur moet accorderen, op vakantie is. Of omdat de crediteurenadministratie onderbezet is. Tegelijkertijd hebben veel ondernemers een grote liquiditeitsbehoefte. In mei zijn de vakantiegelden betaald, in juni zijn de sociale lasten afgedragen en in juli moet er weer BTW afgedragen worden. Juist in de zomer zou je extra cashflow willen. Maar hoe zorg je daarvoor?

Niet wachten op betaling

Bij PayFix merken we die extra liquiditeitsbehoefte in de zomer ook op. Wij helpen je graag met het verbeteren van je cashflow. Hiervoor bieden wij een nieuwe vorm van factoring: PayFixen. Bij PayFixen besteed je de afhandeling van je facturen uit aan PayFix. Wij financieren de factuur aan je voor en zorgen ervoor dat de opdrachtgever de factuur aan ons betaalt. Wachten op je betaling hoeft dus niet meer. Sterker nog: je beschikt al binnen een uur over je geld!

Debiteurenbeheer

Besteed je de betaling van je facturen uit aan PayFix, dan hoef je je ook niet meer bezig te houden met debiteurenbeheer. Doordat wij de facturen voorfinancieren, nemen wij het debiteurenbeheer geheel voor je uit handen. Dit scheelt een heleboel zorgen over niet-betalende opdrachtgevers, maar ook een heleboel tijd. Je hoeft immers geen opdrachtgevers meer na te bellen en/of te mailen. Zo ga je zonder stress de zomer in. En kun je zorgeloos genieten van een welverdiende vakantie!

Ben je geïnteresseerd in factoring?
Plan dan hier een adviesgesprek in.

Andere artikelen

Payfix | Factoring voor het MKB & ZZP'ers.

Adviesgesprek aanvragen

Laat vrijblijvend je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op.