fbpx

ZZP’ers failliete ziekenhuizen krijgen gewoon betaald

Donderdag 25 oktober jl. werden het MC Slotervaart en de Flevolandse MC IJsselmeerziekenhuizen failliet verklaard. Dit noodlot trof ook meerdere ZZP’ers in onze klantenkring. Deze ZZP’ers raken wellicht hun werk kwijt, maar niet hun geld. Via ons krijgen zij, ondanks het faillissement, hun facturen gewoon betaald.

Het faillissement betreft in totaal vier ziekenhuizen en een verloskundigenpraktijk. In totaal dreigen 2.500 medewerkers hun baan te verliezen. Ook is het nog maar de vraag of zij hun salaris ontvangen. Vakbonden, zorgkoepels en UWV springen voor hen in de bres. Voor de vele ZZP’ers die in de ziekenhuizen werkzaam zijn, is dergelijke hulp er niet. Voor de meesten geldt dat zij moeten aansluiten in de lange rij van schuldeisers. De kans is groot dat hun facturen onbetaald blijven.

Facturen verzekerd tegen faillissement

Voor de ZZP’ers die hun facturatie via PayFix laten verlopen, is de situatie een stuk rooskleuriger. CEO Tony Campbell legt uit: “Voor veel ZZP’ers in de zorg financieren wij de facturen voor. Zij sturen hun facturen niet naar de zorginstellingen waar zij werkzaam zijn, maar naar ons. Wij betalen hen binnen één uur uit en handelen de factuur verder met de zorginstelling af. De ZZP’er beschikt dus snel over zijn geld en hoeft zich geen zorgen te maken over debiteurenbeheer. Daar komt bij dat hun facturen verzekerd zijn tegen faillissement. De ZZP’er krijgt dus gewoon zijn geld, ook als de opdrachtgever – zoals in het geval van de failliete ziekenhuizen – niet meer kan betalen.”

Financiële rust

Campbell is blij dat hij ‘zijn’ ZZP’ers in de zorg op deze manier van dienst kan zijn. “De faillissementen hebben een enorme impact op onze klanten. Ze verliezen niet alleen hun werk, maar in de meeste gevallen ook een vertrouwde werkomgeving waarin zij als collega werden gezien. Dat wij hen in ieder geval financiële zekerheid kunnen bieden, is fijn. Klanten die vragen hebben over de faillissementen of de uitbetaling van hun facturen, kunnen ons altijd bellen. Onze adviseurs helpen hen persoonlijk verder.”

 

Bron van afbeelding: ANP

Ben je geïnteresseerd in factoring?
Plan dan hier een adviesgesprek in.

Andere artikelen

Payfix | Factoring voor het MKB & ZZP'ers.

Adviesgesprek aanvragen

Laat vrijblijvend je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op.