Factoring voor MKB

Als MKB’er of zelfstandige sta je vandaag de dag voor verschillende uitdagingen. Zo is het voor veel ondernemers lastig om een financiering rond te krijgen, terwijl de aantrekkende markt groeimogelijkheden biedt. Een andere uitdaging is laat betalende debiteuren, waardoor de cashflow achterblijft. Daarbij hebben veel ondernemers door drukte nauwelijks tijd voor debiteurenbeheer.

Meer groei, betere cashflow

Om hun uitdagingen het hoofd te bieden, gaan veel MKB’ers en ZZP’ers op zoek naar alternatieve financieringsvormen. In factoring vinden zij een beheersbaar financieringsalternatief waardoor zij kunnen groeien en/of hun cashflow kunnen verbeteren. Bij factoring worden je facturen voorgefinancierd door een factormaatschappij. Omdat de factormaatschappij sneller betaalt dan je debiteuren, beschik je sneller over je geld. En verbetert je cashflow aanzienlijk.

PayFixen is een nieuwe vorm van factoring

Maar bij welke factormaatschappij breng je je facturen onder? De wereld van de factoring is er de afgelopen jaren niet eenvoudiger op geworden. Sommige factormaatschappijen hanteren ingewikkelde procedures, hoge tarieven en voorwaarden die de flexibiliteit van de ondernemer beperken. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten! PayFix begrijpt dit en ontwikkelde een nieuwe manier van factoring, speciaal voor MKB en ZZP.

Binnen één uur betaald

Uniek aan PayFix is dat je factuur al binnen één uur betaald is. Dit is te danken aan onze slimme software, die zorgt voor een snel en makkelijk proces. Langdurige en ingewikkelde selectie- en goedkeuringsprocedures behoren hiermee tot het verleden. Bovendien behoud je je flexibiliteit. Je bepaalt zelf welke facturen je laat PayFixen en daar betaal je voor. Onze factorfee bedraagt 0,1% per dag en is gemaximaliseerd, afhankelijk van het risicoprofiel van de debiteur.

Ontzorging debiteurenbeheer

Alhoewel het dus niet verplicht is, brengt een groot deel van onze klanten alle facturen bij ons onder. Daarmee geven ze het complete debiteurenbeheer uit handen. Wij verzorgen immers de afhandeling van de facturen bij hun klanten. We zijn echter géén incassobureau! Meestal krijgen wij de facturen na een bepaalde tijd gewoon uitbetaald. Gebeurt dit niet, dan overleggen we met de ondernemer wat we doen.

Persoonlijke aanpak

Wat ZZP’ers en MKB’ers ook waarderen, is onze persoonlijke aanpak. Wij zijn niet zomaar een leverancier van diensten, maar een verlengstuk van je organisatie. Je hebt een eigen PayFix adviseur die jou persoonlijk helpt je onderneming succesvol te houden. En ook voor je klanten zijn wij een persoonlijk, goed bereikbaar aanspreekpunt waarmee zij direct afspraken kunnen maken.

De voordelen van PayFix voor MKB en ZZP:

  • Je facturen zijn al binnen één uur betaald.
  • Ruimte voor groei.
  • Verbetering van je cashflow.
  • Behoud van je flexibiliteit.
  • Aantrekkelijke factorfee van 0,1% per dag.
  • Geen zorgen meer over debiteurenbeheer.
  • Persoonlijk contact met je eigen PayFix adviseur.
  • PayFix stelt ook jouw klanten tevreden.

Interesse in factoring voor MKB?

Plan een belafspraak in met een PayFix adviseur!