fbpx

Hoe factoring bijdraagt aan goed werkgeverschap

3 redenen waarom je medewerkers blij worden van factoring!

Hoe maak ik mijn bedrijf aantrekkelijk voor nieuwe werknemers? En hoe behoud ik mijn werknemers? In de huidige markt, waarin personeel steeds schaarser wordt, zijn dit belangrijke vragen. Het antwoord ligt voor een groot deel in goed werkgeverschap. Maar wat verstaan we eigenlijk onder goed werkgeverschap? En welke rol kan factoring hierin spelen?

Goed werkgeverschap betekent simpelweg dat je als werkgever goed voor je werknemer zorgt. Aan goed werkgeverschap liggen een aantal beginselen ten grondslag, zoals: behandel alle werknemers gelijk, maak geen misbruik van je positie en motiveer ingrijpende beslissingen. Goed werkgeverschap kan ook breder uitgelegd worden, zoals het betalen van een passend salaris, het ondersteunen van de werk-privébalans en het bieden van een veilige, prettige werkomgeving.

Factoring en goed werkgeverschap

Hoe draagt factoring bij aan goed werkgeverschap? Om die vraag te beantwoorden, leggen we eerst uit wat factoring is. Eigenlijk is factoring niets meer dan het laten voorfinancieren van je facturen. Je brengt je factuur onder bij het factoringbedrijf en krijgt je factuur vrijwel direct betaald. Het factoringbedrijf regelt de verdere afhandeling van de factuur met je klant. Onderstaand geven we je drie redenen waarom je medewerkers blij worden van factoring:

 1. Tijdige uitbetaling salaris
  Het belangrijkste voordeel van factoring is dat je snel over je geld beschikt, zonder daarvoor een lening af te sluiten. De liquiditeit van je onderneming neemt hierdoor flink toe. Daar pluk jij, maar ook je personeel de vruchten van. Jij kunt de salarissen immers elke maand netjes op tijd betalen. Daarmee voldoe je aan een van de belangrijkste verwachtingen van je medewerkers.
 2. Investeren in toekomstperspectief
  Doordat je sneller over je geld beschikt, en daardoor je cashflow stijgt, heb je een groter werkkapitaal ter beschikking. Daarmee kun je op verschillende wijzen investeren in je personeel. Zo kun je investeren in opleidingen, om het kennisniveau of persoonlijke effectiviteit en daarmee de toekomstperspectieven van je medewerkers te vergroten. Je kunt ook investeren in extra personeel, om de werkdruk binnen je team te verlagen.
 3. Prettige werksfeer
  Maak je gebruik van factoring, dan word je op meerdere wijzen ontzorgd. Doordat je facturen voorgefinancierd worden, hoef jij je bijvoorbeeld geen zorgen te maken over debiteurenbeheer. Ook ben je bij de meeste factoringmaatschappijen verzekerd tegen afnemers die niet kunnen betalen. Dat brengt rust in je onderneming, en dat ligt weer ten grondslag aan een prettige werksfeer.
Factoring voor MKB

Nu je weet dat factoring bijdraagt aan goed werkgeverschap, rest er nog één vraag: met welke factoringmaatschappij ga je in zee? Let bij het kiezen van een factoringmaatschappij vooral op de voorwaarden. Kun je bijvoorbeeld zelf bepalen hoeveel en welke facturen je laat voorfinancieren? Kijk verder goed hoe de kosten zijn opgebouwd. Ook daarin verschillen factoringmaatschappijen. Als factoringmaatschappij speciaal voor MKB’ers, en overigens ook voor ZZP’ers, houdt PayFix het factoringproces simpel en betaalbaar. Bij PayFix krijg je binnen één uur betaald, zonder verplichtingen of strenge voorwaarden.

De voordelen van PayFix
 • Snelle betaling: je beschikt binnen één uur over je geld.
 • Lage factorfee van 0,1% per dag. De factorfee is gemaximaliseerd, afhankelijk van het risicoprofiel van de debiteur.
 • Je bent verzekerd tegen afnemers die niet kunnen betalen.
 • Flexibel: je bepaalt bv. zelf welke facturen je bij PayFix onderbrengt.
 • Wij checken de kredietwaardigheid van (nieuwe) klanten.
 • Wij zijn persoonlijk. We staan naast jou als ondernemer en willen je helpen succesvol te zijn.
 • Geen zorgen over debiteurenbeheer. Dit nemen wij geheel uit handen.

 

Onze nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsupdate. Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van Factoring.

Ben je geïnteresseerd in factoring?
Plan dan hier een adviesgesprek in.

Andere artikelen

Payfix | Factoring voor het MKB & ZZP'ers.

Adviesgesprek aanvragen

Laat vrijblijvend je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op.