fbpx

Factoring voor ZZP’er en MKB’er in de bouw

Zaterdag 2 juni jl. was de Dag van de Bouw. Op 130 bouwplaatsen konden geïnteresseerden kennismaken met mooie, innovatieve bouwprojecten en hun vele uitdagingen. Op zo’n dag gaat het vooral om technische hoogstandjes, maar de bouwsector heeft ook zo zijn financiële uitdagingen.

Dit geldt met name voor ZZP’ers en MKB-bedrijven, die een belangrijke bijdrage leveren aan de vele bouwprojecten in Nederland. Vier ondernemers in de bouw vertellen over hun (financiële) uitdagingen en wat PayFix daarin voor hen betekent.

Cashflow verbeteren door uitbesteden facturen

Een veelgehoorde uitdaging voor ondernemers in de bouw is dat betalingstermijnen erg lang zijn. Als ZZP’er of MKB-bedrijf zit je zomaar enkele maanden op je geld te wachten. Dat is niet goed voor de cashflow. “De gemaakte buffers zijn op een gegeven moment weg en dat kan voor problemen zorgen”, zegt Ad van Overveld van AvO Montage. “Ik kies voor PayFix, omdat ik door hun handelingssnelheid financieel slagvaardig ben. Ik kan iedere maand op tijd mijn huur betalen en sneller beslissingen nemen voor de toekomst.”

Ruimte voor investeringen

Als ondernemer in de bouw moet je investeren. Je hebt je mensen, materiaal en materieel hard nodig om je bedrijf te continueren. Of, zeker nu de markt aantrekt, om als bedrijf te groeien. Toch zijn die investeringsmogelijkheden er niet altijd. “Soms krijgen we betalingen laat binnen”, vertelt Yusuf Oguz van MOB loodgieters. “Daardoor kunnen we in de problemen raken. Nu we met PayFix werken, krijgen we weer geld binnen. Daardoor kunnen we een extra machine kopen. Ook werken we met prijzige camera’s die bekostigd moeten worden. Als we geld verdienen, kunnen we investeren.”

Facturatie zorgen wegnemen

Als ondernemer heb je geen zeker bestaan. Je moet voor opdrachten zorgen en er ook voor zorgen dat je betaald krijgt. Voor ZZP’er Perry van de Griendt van P.v.d.G Afbouwsystemen was die onzekerheid reden om PayFix in te schakelen: “ZZP’en is spannend. Je moet zelf je facturen versturen en dan wachten op je geld. Ik ben met PayFix begonnen om die onzekerheid weg te nemen. Ik kan me nu honderd procent focussen op mijn bedrijf en hoef niet continu achter mijn geld aan. Mijn factuur wordt binnen een uur betaald.”

PayFix is persoonlijk

Om als ondernemer succesvol te zijn, moet je van veel markten thuis zijn. Je moet in de eerste plaats je werk goed uitvoeren, maar daarnaast ook aan acquisitie doen, je administratie bijhouden, relaties met klanten en leveranciers onderhouden en aandacht besteden aan debiteurenbeheer. Hoe fijn is het als je dan een partij naast je hebt staan, die je helpt succesvol te zijn? Voor Hüseyin Yildiz van Tin Infra was dat, naast de snelle en goede factoringdiensten, een reden om voor PayFix te kiezen: “Bij PayFix denken ze met je mee en ‘nee’ is bij hen geen antwoord. Verder staan ze voor betrokkenheid, ontzorgen en persoonlijk contact. De lijnen zijn heel kort en dat is prettig.”

Ook een ondernemer met een financiële uitdaging?

Plan een belafspraak in met een PayFix adviseur!

Ben je geïnteresseerd in factoring?
Plan dan hier een adviesgesprek in.

Andere artikelen

Payfix | Factoring voor het MKB & ZZP'ers.

Adviesgesprek aanvragen

Laat vrijblijvend je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op.