fbpx

Factoring: feiten en fabels

Factoring wint steeds meer aan populariteit, ook onder ZZP’ers en kleine ondernemers in het MKB. Daarmee is factoring een veel besproken onderwerp. Tik je het woord ‘factoring’ in op je zoekmachine, dan word je overladen met informatie. Overweeg jij ook om gebruik te maken van factoring, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Onderstaand hebben we de belangrijkste feiten en fabels over factoring voor je op een rijtje gezet.

Factoring is ingewikkeld: FABEL

ZZP’ers en kleine MKB’ers die over factoring nadenken, worden nog wel eens afgeschrikt door verhalen over lastige en langdurige selectie- en goedkeuringsprocedures. Er zijn inderdaad banken en factoringbedrijven die deze procedures (moeten) toepassen, maar er zijn ook factoringbedrijven die het simpel houden. Bij PayFix zorgt slimme software voor een snel en makkelijk factoringproces. In drie eenvoudige stappen laat je je facturen PayFixen:

  • Stap 1: je helpt je klant zoals je gewend bent.
  • Stap 2: je stuurt je factuur naar PayFix.
  • Stap 3: PayFix betaalt je factuur binnen één uur.
Factoring is goed voor mijn cashflow: FEIT

Factoring is een slimme, eenvoudige en snelle manier om je cashflow te verbeteren. Omdat de factoringmaatschappij jouw factuur voorfinanciert, hoef jij de betalingstermijn van je klant niet af te wachten. In plaats van één, twee of drie maanden beschik je al binnen enkele dagen over je geld. Sommige factoringmaatschappijen hanteren één dag. En bij PayFix staat je geld al binnen één uur op je rekening! Met je cashflow op orde kun jij zonder zorgen aan je betaalverplichtingen voldoen. En heb je als het even meezit ook nog voldoende financiële ruimte om te investeren.

Met factoring kan ik mijn flexibiliteit als ondernemer behouden: FEIT

Vrijheid, en de daarmee samenhangende flexibiliteit, is een groot goed voor ondernemers. Voor 67% van de ZZP’ers is vrijheid zelfs de belangrijkste reden om zelfstandig te blijven (bron: Tellow). Hoeveel vrijheid je bij factoring hebt, bepaal je zelf. Factoringmaatschappijen hanteren verschillende voorwaarden. Lees deze goed door, en let daarbij op eventuele verplichtingen. Er zijn genoeg factoringmaatschappijen die je weinig tot niets verplichten. Kies je voor PayFix, dan heb je honderd procent vrijheid en flexibiliteit. Je bepaalt onder meer zelf hoeveel en welke facturen je laat PayFixen.

Factoring is duur: FABEL

Factoring kost geld, maar is niet per definitie duur. De meeste factoringmaatschappijen rekenen een fee voor het uit handen nemen van je factuur. Hoeveel je betaalt, verschilt per factoringmaatschappij en is onder andere afhankelijk van het risicoprofiel van je debiteur en de afspraken die je maakt met de factoringmaatschappij. Gemiddeld genomen bedraagt de fee tussen 1% en 3% van het factuurbedrag. PayFix hanteert een lage factorfee van 0,1% per dag. Deze factorfee is gemaximaliseerd, afhankelijk van het risicoprofiel van de debiteur. Tegenover de kosten staan ook opbrengsten. Dat je snel over je geld beschikt, is veel waard. Je hebt financiële ruimte om te leven en te investeren. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over debiteuren.

Factoring biedt zekerheid: FEIT

Maak je gebruik van factoring, dan weet je precies wanneer je factuur betaald wordt. En dat is niet je enige zekerheid. Bij de meeste factoringmaatschappijen ben je ook verzekerd voor wanbetaling of faillissement, oftewel: als je factuur eenmaal betaald is, kan deze niet meer teruggevorderd worden. PayFix doet er nog een schepje bovenop met heldere afspraken zonder kleine lettertjes, ingewikkelde disclaimers of verborgen kosten. Zo weet je met PayFix altijd waar je aan toe bent.

Ben je geïnteresseerd in factoring?
Plan dan hier een adviesgesprek in.

Andere artikelen

Payfix | Factoring voor het MKB & ZZP'ers.

Adviesgesprek aanvragen

Laat vrijblijvend je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op.