fbpx

BTW voorfinancieren met PayFix

Het eerste kwartaal van 2018 zit er alweer op. Voor veel ondernemers betekent dit: BTW betalen. Geldt dit ook voor jou? Dan moet je vóór 1 mei de opgegeven omzetbelasting aan de Belastingdienst afdragen. Dit kan financieel gezien een behoorlijke uitdaging zijn. Zeker wanneer debiteuren (te) laat betalen. Terwijl jij op je geld wacht, moet je er al wel BTW over betalen. Te laat betalen is bij de Belastingdienst geen optie: dat kan een flinke boete opleveren.

Veel ZZP’ers en MKB’ers herkennen zich in deze uitdaging. Zij merken dat het lastig is om het af te dragen BTW-bedrag te reserveren, omdat debiteuren een lange betalingstermijn hanteren. Steeds meer ZZP’ers en MKB’ers kiezen er dan ook voor om hun facturen te laten PayFixen. En daarmee hun BTW voor te financieren. Maar hoe werkt PayFixen precies? Wat kost het? Wat zijn de voordelen ervan? En is het ook iets voor jou? We hebben het voor je op een rijtje gezet:

Hoe werkt PayFixen?

PayFixen is een nieuwe vorm van factoring, speciaal voor ZZP en MKB. Je besteedt de betaling van je facturen uit aan PayFix, waardoor je in de meeste gevallen al binnen één uur over je geld beschikt. Dat werkt als volgt:

  1. Je hebt je opdracht uitgevoerd of de bestelling geleverd, conform afspraken met jouw klant.
  2. Je stelt je factuur of specificatie op en verstuurt deze naar PayFix.
  3. PayFix gaat direct met je factuur aan de slag. Na controle en goedkeuring betaalt PayFix 90% van de factuur binnen één uur.
  4. De overige 10% krijg je betaald zodra jouw klant de factuur aan PayFix heeft voldaan.

De kosten voor PayFixen zijn gering. Vanaf 0,1% van de factuurwaarde per dag neemt PayFix de betaling van je facturen uit handen.

De voordelen van PayFixen

Het grote voordeel van PayFixen is dat je de betalingstermijn van je factuur niet af hoeft te wachten. In de meeste gevallen ontvang je al binnen één uur je geld. Op deze manier creëer je voorfinanciering van je BTW. Je kunt zonder problemen de BTW betalen en voorkomt een boete van de Belastingdienst. Daarnaast biedt PayFixen nog andere voordelen:

  • Je blijft kredietwaardig. PayFix is geen financiering. Je krijgt betaald voor de producten en/of diensten die je hebt geleverd. Met als voordeel dat je dit bedrag sneller ontvangt dan gebruikelijk.
  • Je hebt geen zorgen over debiteurenbeheer. PayFix zorgt ervoor dat jouw klanten de factuur voldoen. Is een klant te laat met betalen, dan handelt PayFix dat netjes en professioneel af. Zo kun jij doorgaan met ondernemen en behoud je een commerciële relatie met de klant. Jouw klanten zelf hebben het voordeel van een helder en overzichtelijk proces. PayFix is voor hen een persoonlijk, goed bereikbaar aanspreekpunt, waarmee direct afspraken gemaakt kunnen worden.
  • Je kunt zelf ook rekenen op een persoonlijke samenwerking met je PayFix-adviseur. PayFix staat naast jou als ondernemer en helpt je graag succesvol te zijn.
  • Jouw debiteur is verzekerd van insolventie. Gaat een opdrachtgever failliet en ben jij al betaald voor de geleverde diensten? Dan mag de factuur niet aan jou teruggevraagd worden. Betaald is betaald!

Ben je geïnteresseerd in factoring?
Plan dan hier een adviesgesprek in.

Andere artikelen

Payfix | Factoring voor het MKB & ZZP'ers.

Adviesgesprek aanvragen

Laat vrijblijvend je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op.