fbpx

Btw-aangifte zonder stress: 5 tips!

Vóór 31 juli a.s. moeten de meeste ondernemers btw-aangifte doen. Heb jij je inkomsten en uitgaven van het afgelopen kwartaal al op orde? Of levert de btw-aangifte (weer) stress op? Wij geven je vijf tips om zonder zorgen aangifte te doen.

#1 Betaal op tijd

Je eerste verdienste is op tijd betalen. Is je betaling te laat binnen, dan krijg je een boete van de Belastingdienst. Die boete bedraagt 3% van de af te dragen btw, met een minimum van 50 euro en een maximum van ruim 5.000 euro! Deze boete kun je ook krijgen wanneer je te weinig btw aangeeft en afdraagt. Betaal je op tijd en het juiste bedrag, maar dien je de aangifte te laat in? Dan riskeer je een boete van 65 euro.

#2 Download de Btw-Alert app

Ben je bang dat je de btw-aangifte vergeet? Download dan de gratis app ‘Btw-Alert’ van de Belastingdienst. Deze simpele, maar effectieve app waarschuwt je als het tijd is voor de btw-aangifte. Ook kan de app in je agenda zetten wanneer je aangifte moet doen. Je kunt natuurlijk ook zelf een herinnering in je smartphone zetten.

#3 Houd je administratie op orde

Je herkent dit misschien wel: je bent dag in, dag uit aan het werk om je opdrachtgevers tevreden te stellen. Tijd voor je boekhouding heb je eigenlijk niet. Die schiet er dan ook behoorlijk bij in. En dat levert aan het einde van het kwartaal de nodige tijdnood op. Wil je dit voorkomen? Houd dan regelmatig bij hoeveel je inkoopt en factureert. Bonnetjes en verkoopfacturen uiteraard bewaren! Kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Houd je administratie bij in een (online) boekhoudprogramma of besteed je boekhouding uit.

#4 Stuur je facturen ruim op tijd

Hoe eerder in het kwartaal je factureert, hoe beter. De kans is dan groot dat je je geld al binnen hebt voordat je er btw over betaalt. Stuur je je facturen later in het kwartaal, dan moet je de btw waarschijnlijk voorschieten. Dat is niet goed voor de cashflow van je onderneming. Zit je aan het einde van het kwartaal en heb je iets te factureren? Stel dit, indien mogelijk, dan uit tot het begin van de volgende maand.

#5 Verbeter je cashflow met factoring

Factureer je op tijd, maar hanteren je debiteuren een lange betalingstermijn? Dan moet je de btw alsnog voorschieten. Gelukkig is er nog een andere manier om je cashflow te verbeteren. Steeds meer ZZP’ers en MKB’ers kiezen voor factoring. Zij besteden de afhandeling van hun facturen uit aan een factormaatschappij. De factormaatschappij financiert de factuur voor en zorgt ervoor dat de opdrachtgever de factuur betaalt. Wachten op je betaling hoeft dus niet meer!

PayFix: factoring voor MKB

PayFix is een factormaatschappij speciaal voor zelfstandigen en (kleine) ondernemers. Met slimme software hebben we het factoringproces versimpeld en versneld. Hierdoor beschik jij al binnen één uur over je geld! Daarbij bieden we nog een aantal voordelen:

  • Je blijft kredietwaardig. PayFix is geen financiering
  • Helder, overzichtelijk proces voor jou en je klant
  • Geen zorgen over debiteurenbeheer
  • Persoonlijke samenwerking met je PayFix-adviseur
  • Jouw factuur is verzekerd tegen faillissement van je debiteur.

Ben je geïnteresseerd in factoring?
Plan dan hier een adviesgesprek in.

Andere artikelen

Payfix | Factoring voor het MKB & ZZP'ers.

Adviesgesprek aanvragen

Laat vrijblijvend je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op.