fbpx

5 tips voor succesvolle groei van je onderneming

De aantrekkende economie brengt groeikansen met zich mee. Ben je ondernemer in webshops, zakelijke dienstverlening, ICT, bouw of detailhandel? Dan maak je de meeste kans op groei. Maar hoe maak je groei mogelijk? En hoe manage je die groei? Wij geven je vijf tips om succesvol te groeien.

1. Groei begint bij jezelf

Ook al bevind je je in een groeimarkt, als ondernemer moet je je eigen groei realiseren. Dat begint met het stellen van duidelijke doelen. Waar wil je naartoe? Groei betekent niet per se dat je omzet verdubbelt of het aantal medewerkers toeneemt. Groei zit bijvoorbeeld ook in een unieker product of een beter dienstenaanbod. Heb je je doel helder voor ogen? Deel hem dan op in kleinere, haalbare stukjes. Zo kom je stap voor stap dichter bij die stip op de horizon.

2. Geef jezelf financiële ruimte

Om te groeien, heb je extra werkkapitaal nodig. Dat geld kun je lenen bij een financiële instelling. Dat kost extra geld. Zonde! Zeker wanneer het geld er eigenlijk wel is, maar door lange betalingstermijnen nog niet op je rekening staat. Je kunt ook kiezen voor factoring: je besteedt je facturen uit aan een factoringbedrijf en krijgt binnen enkele dagen je geld op je rekening gestort. Bij Payfix zelfs binnen een uur!

3. Bedenk goed wat je nieuwe rol is

Als ondernemer ben je gewend om alles zelf of met enkele medewerkers te regelen. En om alleen beslissingen te nemen. Groeit je bedrijf, dan verandert dit. Je hebt (meer) medewerkers nodig om aan de toenemende vraag te voldoen. Op die medewerkers moet je vertrouwen. Bedenk goed wat jouw rol in die nieuwe situatie is. Wat zijn belangrijke taken? En wat doe je het liefst? Zo vorm je een team, dat als geheel verantwoordelijk is voor het resultaat van het bedrijf.

4. Schakel betrouwbare externe partijen in

Neem je liever geen personeel aan? Of is dat voor nu nog een stap te ver? Bouw dan een flexibele schil van betrouwbare inleenkrachten en/of externe partijen rond je bedrijf. Net als bij eigen medewerkers vertrouw je hen werkzaamheden toe waar je zelf niet aan toe komt of minder verstand van hebt. Zo neemt PayFix bij veel bedrijven het debiteurenbeheer uit handen door de facturen voor te financieren.

5. Houd de groei beheersbaar

Groeit je bedrijf, dan krijg je het waarschijnlijk drukker. Voorkom echter wel dat het té druk wordt. Houd de groei beheersbaar. Bijvoorbeeld door regelmaat in te bouwen. Plan vaste overlegmomenten in om inzicht te houden in het reilen en zeilen binnen je bedrijf. Zo kom je er op tijd achter of je moet bijsturen. Bijvoorbeeld door (tijdelijk) te investeren in extra mensen, producten of materialen.

Payfix: factoring voor ondernemers met ambitie

PayFix helpt je graag bij de groei van je onderneming. Dat werkt heel simpel: je stuurt jouw facturen naar ons en wij betalen jou binnen een uur. Wij zorgen ervoor dat de klant de factuur aan ons betaalt. Het debiteurenbeheer nemen we eveneens uit handen. Kortom: jij beschikt snel over (extra) werkkapitaal én je kunt je geheel op de groei van je bedrijf richten! En wat ook fijn is: je facturen zijn verzekerd tegen het risico op faillissement.

Payfix de groei van je bedrijf!

Plan een belafspraak in met een PayFix adviseur!

Ben je geïnteresseerd in factoring?
Plan dan hier een adviesgesprek in.

Andere artikelen

Payfix | Factoring voor het MKB & ZZP'ers.

Adviesgesprek aanvragen

Laat vrijblijvend je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op.