fbpx

Ga jij voor een positieve (cash)flow na de vakantie?

De vakantie is voorbij. Ben je er even helemaal tussenuit geweest? Of heb je het iets rustiger aan gedaan? Dan ben je weer helemaal opgeladen om volop te gaan ondernemen. Het liefst vanuit een positieve (cash)flow natuurlijk. Onderstaande tips helpen je daarbij!

Stel duidelijke doelen

Wat is jouw stip op de horizon? Wat wil je bereiken en waarom? En hoe bereik je die doelen? Als je dat helder in beeld hebt, kun je vanaf de eerste dag na je vakantie gerichte acties ondernemen. Maak ook meteen een planning. Niet alleen voor de eerste dag, maar voor de rest van het jaar. Dan weet je waar je aan toe bent en wat je te doen staat!

Kom in beweging!

Na een relaxte vakantie is het tijd om lekker te gaan bewegen. Regelmatig bewegen houdt je niet alleen lichamelijk fit en gezond, het draagt ook nog eens bij aan een heldere geest! Uit onderzoek is gebleken dat sporten en bewegen een positief effect hebben op je geheugen, je concentratie, je creativiteit, je mentale gesteldheid en je cognitieve vermogen. Volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) moeten we minimaal vijf dagen per week, 30 minuten per dag matig intensief bewegen. Maar hoe doe je dat als je fulltime bezig bent je bedrijf gezond te houden? Dat is eenvoudiger dan je denkt. Ga bijvoorbeeld wandelen tijdens je lunchbreak, neem wat vaker de trap of plan een korte workout in voordat je aan het werk gaat.

Geniet van je werk

Ondernemen is niet altijd even makkelijk en het levert soms stress op, maar het brengt ook veel moois. Geniet daarvan! De meeste ondernemers doen dat ook. In opdracht van de online boekhoudtool Tellow onderzocht KIEN onderzoek het werkplezier van ZZP’ers. Wat blijkt? ZZP’ers zijn gelukkiger met hun werksituatie dan Nederlanders die fulltime in loondienst zijn. ZZP’ers zijn met name tevreden over hun vrijheid en flexibiliteit. Zij zijn trots op hun zelfstandige bestaan en 55% zegt zelfs een droombaan te hebben. Niet voor niets gaat 93% van de ZZP’ers na de vakantie weer met plezier aan het werk!

Breng je financiën zo snel mogelijk op orde

Vakantie kost geld. Niet alleen je reis en verblijf, maar ook alles wat je op vakantie doet: lekker uit eten, een dagje shoppen, musea bezoeken, etc. Wellicht heb je geld gereserveerd voor je vakantie, maar de kans is groot dat je dat niet gedaan hebt. Uit onderzoek van Gfk blijkt dat acht op de tien ZZP’ers geen geld opzij legt voor de vakantie. Geldt dit ook voor jou? Dan heb je waarschijnlijk je spaargeld moeten aanspreken. Of je hebt nu een uitdaging om je financiën weer op de rit te krijgen. Wil jij na de vakantie je financiële situatie snel weer op orde brengen? Denk dan eens aan factoring. Met factoring beschik je snel over je geld, zonder daarvoor te hoeven lenen!

Factoring voor ZZP en MKB

Factoring is niets meer dan het laten voorfinancieren van je facturen. Je stuurt je facturen naar een factoringmaatschappij. De factoringmaatschappij betaalt jou uit en handelt de factuur verder af met de klant. Daar staan wel een factorfee en voorwaarden tegenover. Die verschillen per factormaatschappij. PayFix biedt factoring speciaal voor ZZP’ers en MKB’ers. Wij begrijpen dat jij gelukkig wordt van je vrijheid en flexibiliteit. Dat houden we graag zo. Daarom bepaal je bij PayFix zelf hoeveel en welke facturen je laat ‘payfixen’. En het mooie is: je krijgt al binnen één uur uitbetaald!

Ben je geïnteresseerd in factoring?
Plan dan hier een adviesgesprek in.

Andere artikelen

Payfix | Factoring voor het MKB & ZZP'ers.

Adviesgesprek aanvragen

Laat vrijblijvend je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op.