fbpx

Je debiteurenbeheer uitbesteden?

Factoring biedt uitkomst voor ZZP’ers en MKB’ers die hun debiteurenbeheer willen uitbesteden. Maak je gebruik van factoring, dan hoef je je geen zorgen meer te maken over (te) laat betalende debiteuren. Daar komt bij dat je heel snel over je geld beschikt. Bij PayFix al binnen een uur!

Waarom debiteurenbeheer uitbesteden?

Als ZZP’er of MKB’er wil je je werk doen. Je geld verdienen met datgene waar je goed in bent. En wat je leuk vindt. Factureren en het beheren van debiteuren vallen daar vaak niet onder. Deze werkzaamheden nemen kostbare tijd in beslag, maar zijn tegelijkertijd heel belangrijk om de cashflow op gang te houden. Factoring in combinatie met debiteurenbeheer ontzorgt jou als ondernemer. Je hebt meer tijd voor het uitbouwen van je onderneming.

Ondernemers besteden hun debiteurenbeheer ook uit wanneer:
  • de ondernemer het lastig vindt om met zijn opdrachtgever te praten over openstaande facturen;
  • de gemiddelde betalingstermijn van debiteuren ver boven de gewenste betalingstermijn ligt;
  • het beheer van debiteuren tot een te hoge werkdruk leidt;
  • er onvoldoende kennis over debiteurenbeheer in de organisatie is;
  • er te veel verliezen zijn op debiteuren;
  • er niet voldoende inzicht is in de betalingsachterstanden van debiteuren.
Factoring en debiteurenbeheer

Je kunt je debiteurenbeheer op verschillende manieren uitbesteden. Bijvoorbeeld door het door een externe partij te laten uitvoeren. Je kunt ook kiezen voor factoring. Hierbij neemt een factoringmaatschappij de afhandeling en inning van je facturen op zich; jij ontvangt je geld van de factoringmaatschappij. Het voordeel van factoring is niet alleen dat je debiteurenbeheer wordt overgenomen, maar ook dat je facturen snel worden uitbetaald. Een factormaatschappij is GEEN incassobureau, maar een verlengstuk van je organisatie.

Factuurafhandeling door PayFix

Ook bij PayFix ben je verzekerd van snelle uitbetaling. Je geld staat al binnen een uur op je rekening, terwijl op de achtergrond jouw factuur op de juiste manier wordt afgehandeld. Dankzij onze slimme software is de factuurafhandeling een geautomatiseerd en overzichtelijk proces. Jouw klanten weten precies waar zij aan toe zijn en kunnen direct afspraken met ons maken. Wij zijn een persoonlijk, goed bereikbaar aanspreekpunt.

Jij blijft ‘in control’

Blijft betaling uit, dan hoef je bij PayFix niet zelf achter je klanten aan. Je relatie met je klant wordt dus niet verstoord door mogelijke discussies over geld. Daarbij blijf jij wel ‘in control’ over het debiteurenbeheer. Wij doen niets zonder jouw toestemming en gaan altijd netjes met jouw klanten om. Bovendien is het faillissementsrisico van je debiteuren bij ons verzekerd. Zo heb jij alle tijd én rust om je op je onderneming te richten!

Vind je het spannend om je debiteurenbeheer uit handen te geven? Laat dan eerst één factuur op proef PayFixen!

Ben je geïnteresseerd in factoring?
Plan dan hier een adviesgesprek in.

Andere artikelen

Payfix | Factoring voor het MKB & ZZP'ers.

Adviesgesprek aanvragen

Laat vrijblijvend je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op.