fbpx

Geen geld om vakantiegeld uit te betalen?

Vijf tips voor het uitbetalen van vakantiegeld als ondernemer of ZZP’er

Het is mei. Ben je ondernemer met personeel? Dan betaal je deze maand vakantiegeld, oftewel 8% van het bruto jaarsalaris. Dat kan een flinke kostenpost zijn, die wellicht niet uitkomt. Of misschien zelfs tot financiële problemen leidt! Dat wil je natuurlijk voorkomen. Hieronder vijf tips voor het zorgeloos uitbetalen van vakantiegeld.

1. Bouw een buffer op

Je zal het net zien: juist in de maand mei zit je krap bij kas. Bijvoorbeeld omdat je veel facturen hebt openstaan. Of omdat een aantal debiteuren te laat is met betalen. De uitbetaling van vakantiegeld zou dan zomaar tot een financiële strop kunnen leiden. En dat terwijl je werk genoeg hebt! Je voorkomt dit door bij elke salarisuitbetaling 8% extra opzij te zetten. Zo bouw je een buffer op en creëer je financiële rust in je onderneming.

2. Zet je financiën op een rijtje

Heb je geen buffer? En heb je het vermoeden dat de uitbetaling van vakantiegeld een uitdaging wordt? Breng dan de financiële situatie van je onderneming in kaart. Hoeveel geld komt er op korte termijn binnen? En wat moet je zelf nog betalen? Wordt het krap, vraag dan je leveranciers of je eenmalig wat later kunt betalen. Of spreek met je personeel af dat het vakantiegeld later of in delen betaald wordt.

3. Verhoog je betalingstermijn bij crediteuren

In plaats van je leveranciers eenmalig later te betalen, kun je ook structureel een langere betalingstermijn hanteren. Daarmee verhoog je je liquiditeit aanzienlijk. Een voorbeeld: een aannemer huurt voor een aantal maanden een stratenmaker in. Hij betaalt wekelijks een factuur van 1.600 euro. Gaat hij deze stratenmaker per vier weken betalen, dan verhoogt hij zijn liquiditeit met 4.800 euro.

4. Vraag een lening aan voor uitbetaling vakantiegeld

Lukt het niet om voldoende geld bijeen te krijgen voor de uitbetaling van vakantiegeld? Of heeft de uitbetaling van vakantiegeld een te grote impact op je financiële situatie? Overweeg dan een lening. Vraag bij je bank een seizoenskrediet aan. Dit is een lening voor een bepaalde periode waarin je extra uitgaven moet doen, terwijl de inkomsten pas later komen. Heb je al een lening? Dan kun je opschorting van aflossing aanvragen.

5. Factoring: je vakantiegeld direct beschikbaar!

Geld lenen bij de bank kost geld. Bovendien heb je een goed onderbouwd plan nodig. Een snellere en goedkopere manier om snel over je geld te beschikken, is factoring. Bij factoring neemt een factoringbedrijf het innen van je facturen en het debiteurenbeheer uit handen. Jij krijgt je facturen betaald via het factoringbedrijf. Besteed jij je facturen uit aan PayFix, dan staat je geld al binnen één uur op je rekening!

Payfix je vakantiegeld!

Payfixen is een nieuwe vorm van factoring, speciaal voor ondernemers en ZZP’ers. Omdat je facturen binnen één uur betaald worden, beschik je vrijwel direct over je geld. En wordt het uitbetalen van vakantiegeld nooit meer belemmerd door openstaande facturen of slecht betalende debiteuren. Daarnaast biedt PayFixen nog andere voordelen:

  • Je blijft kredietwaardig. PayFix is immers geen financiering.
  • Geen zorgen over debiteurenbeheer. PayFix neemt dit voor je uit handen.
  • Jouw persoonlijke PayFix-adviseur helpt je graag succesvol te zijn.
  • Je facturen zijn verzekerd tegen het risico op faillissement.

Factoring vakantiegeld: óók voor ZZP’ers!

Ben je ZZP’er? Dan moet je zelf geld opzij leggen om een welverdiende vakantie te kunnen boeken. Maar wat als je net even wat minder opdrachten hebt binnengehaald? Of door drukte nog niet alle facturen hebt verstuurd? Ook dan biedt factoring uitkomst. Je stuurt je facturen naar PayFix en ontvangt binnen één uur je geld. Zo ligt die heerlijke zonvakantie toch nog binnen handbereik!

Ook direct over voldoende vakantiegeld beschikken? Wij vertellen je graag wat PayFix voor jou kan betekenen!

Ben je geïnteresseerd in factoring?
Plan dan hier een adviesgesprek in.

Andere artikelen

Payfix | Factoring voor het MKB & ZZP'ers.

Adviesgesprek aanvragen

Laat vrijblijvend je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op.