fbpx

Factoring in de zorg: nooit meer wachten op betalingen

Factoring en zorg gaan uitstekend samen. Zorgverleners als tandartsen, opticiens, paramedici en apothekers sturen hun facturen al jaren via factoringmaatschappijen. Maar wist je dat ook ZZP’ers en (kleine) ondernemers in de zorg, die in opdracht van zorgaanbieders werken, de vruchten plukken van factoring?

Waarom factoring in de zorg?

Ben je ondernemer in de zorg? Dan zet je je het liefst voor de volle honderd procent in om je patiënt of cliënt de beste zorg te bieden. Jammer genoeg vragen veel niet-zorgtaken ook veel tijd en aandacht. Taken als factureren en debiteurenbeheer bijvoorbeeld zijn complex en tijdrovend, temeer omdat betalingen door zorginstellingen soms lang uitblijven. Je kunt jezelf veel tijd en zorgen besparen door de facturatie en het debiteurenbeheer uit te besteden aan een factoringmaatschappij.

Facturen voorfinancieren met factoring

Factoring is een snelle, slimme manier om je facturen voor te financieren. Het werkt eenvoudig: na het uitvoeren van je werkzaamheden of afronden van je opdracht stuur je je factuur naar de factoringmaatschappij. De factoringmaatschappij betaalt jou het verschuldigde bedrag en neemt de verdere afhandeling van de factuur voor je uit handen. Jij beschikt dus snel over je geld én je hoeft je geen zorgen meer te maken over (lang openstaande) betalingen.

PayFix ontzorgt!

De ene factoringmaatschappij is de andere niet. De voorwaarden en tarieven lopen sterk uiteen. Het factoringconcept van PayFix is naadloos afgestemd op de behoeften van ZZP’ers en kleine ondernemers in onder andere de zorg. Wij betalen je facturen al binnen één uur en hanteren soepele voorwaarden. Ook behoud je je flexibiliteit als ondernemer. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf hoeveel en welke facturen je laat PayFixen. En heb je een vraag? Dan kun je terecht bij je persoonlijke PayFix-adviseur, die jou met raad en daad terzijde staat.

NexusZorg: PayFix is beste partij voor onze ZZP’ers

Verschillende ondernemers in de zorg werken al met PayFix. Zo koos NexusZorg voor PayFix als partner. “Wij zijn een intermediair tussen ruim 2.500 ZZP’ers en meer dan zestig zorgorganisaties”, vertelt directeur Rob de Vos van NexusZorg. “Onze ZZP’ers willen snel hun geld hebben en niet wachten op de zorginstelling. Daarom gingen wij op zoek naar een goede voorfinancierder. Wij vonden in PayFix de beste partij, omdat ze veel flexibeler zijn en aantrekkelijkere voorwaarden bieden dan andere voorfinancieringsbureaus. Ook zijn ze veel goedkoper, zodat onze ZZP’ers meer geld overhouden.”

SpatiePlus beschermd wonen: nota’s snel betaald

Een andere ondernemer in de zorg is Mischa Hatenboer van SpatiePlus beschermd wonen. Ook hij koos voor factoring door PayFix: “Bij ons wonen jongens en meiden met een psychiatrische aandoening. Zij wonen hier beschermd en wij helpen hen zelfredzaam te worden in het dagelijks leven. Ik heb elf man op de loonlijst staan. Die hebben bijna allemaal een gezin te onderhouden. Zij willen dus op tijd hun geld hebben en in de zorg is het niet altijd zo dat het geld op tijd binnenkomt. Ik heb gekozen voor PayFix omdat nota’s snel worden betaald. Ook het contact met PayFix is goed. PayFix is een aanrader voor iedereen die ontzorgd wil worden in het betaald krijgen van de rekeningen.”

Ben je geïnteresseerd in factoring?
Plan dan hier een adviesgesprek in.

Andere artikelen

Payfix | Factoring voor het MKB & ZZP'ers.

Adviesgesprek aanvragen

Laat vrijblijvend je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op.