fbpx

Factoring in de uitzendbranche

Factoring is het financieringsmiddel bij uitstek voor de uitzendbranche. Uitzendbureaus die hun facturen uitbesteden aan factoringmaatschappijen, hoeven zich niet langer zorgen te maken over lange betalingstermijnen. Zij kunnen hun inleenkrachten netjes op tijd betalen, zonder dat er een gat in hun werkkapitaal ontstaat.

Liquiditeitskrapte voorkomen

De uitzendbranche draait overuren. Door de groeiende economie stijgt het aantal banen. Die worden voor een groot deel ingevuld door uitzendbureaus. Zij zien het aantal inleenkrachten en –uren fors stijgen, en daarmee ook de omzet. Dat is natuurlijk goed nieuws, maar er is ook een keerzijde. Al die uren moeten binnen één of vier weken uitbetaald worden, terwijl opdrachtgevers een betalingstermijn van soms wel negentig dagen hanteren. De liquiditeitsdruk neemt hierdoor flink toe. Steeds meer uitzendbureaus kiezen voor factoring om deze liquiditeitskrapte aan te pakken, dan wel te voorkomen.

Factoring vs. krediet

Factoring wordt steeds gebruikelijker als financieringsvorm in de uitzendbranche. Sloten uitzendbureaus in het verleden een rekening courant krediet bij de bank af, tegenwoordig gaan zij liever met een factoringmaatschappij in zee. Factoring is laagdrempeliger en bovenal géén lening. Het geld dat je bij factoring ontvangt, is immers het geld dat je hebt verdiend met je werkzaamheden. Met als voordeel dat je er snel over kunt beschikken. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is je factuur indienen bij de factoringmaatschappij. Die neemt de afhandeling van de factuur met jouw opdrachtgever op zich, en betaalt jou binnen de afgesproken termijn. PayFix is de snelst betalende factoringmaatschappij. Zonder ingewikkelde procedures beschik je bij PayFix al binnen één uur over je geld.

Kwaliteit leveren in snel groeiende branche

Een uitzendbureau dat gebruikmaakt van de factoringdiensten van PayFix is Tatar B.V. Dit jonge uitzendbureau leent personeel in voor de bouw en industrie – branches waarin de aantrekkende economie tot een forse stijging van banen leidt. Tatar B.V. vult deze toenemende vraag in, waarbij kwantiteit niet de enige uitdaging is. “Onze aannemers verwachten dat wij de beste kwaliteit leveren”, zegt eigenaar Cem Gurcan van Tatar B.V. “Een goed opgeleide steigerbouwer is duur en wil vanzelfsprekend op tijd zijn geld hebben. Dat is best een uitdaging, als je bedenkt dat sommige aannemers ons pas na zestig of negentig dagen betalen.

Beschermd door PayFix

Over de keuze voor PayFix zegt Gurcan: “Sinds we met PayFix werken, hebben we meer liquiditeit. We kunnen ons personeel op tijd betalen en nog meer kwaliteit leveren. Ook voel ik me beschermd door PayFix. Soms hebben we te maken met slecht of laat betalende debiteuren. PayFix biedt daar altijd een goede oplossing voor, zodat mijn bedrijf daar geen schade van ondervindt. PayFix is zeker een aanrader, vooral voor startende ondernemers die nog geen groot werkkapitaal hebben.”

Ben je geïnteresseerd in factoring?
Plan dan hier een adviesgesprek in.

Andere artikelen

Payfix | Factoring voor het MKB & ZZP'ers.

Adviesgesprek aanvragen

Laat vrijblijvend je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op.