fbpx

Export factoring: exporteren zonder (geld)zorgen

Exporteer je goederen naar het buitenland? Dan gaan ook je facturen de grens over. Dat kan een risico zijn. Hoe zeker ben je van de kredietwaardigheid van de importeur? Hoe veilig kun je zaken en transacties doen? En wat als de importeur laat of helemaal niet betaalt? Maak je gebruik van factoring, dan hoef je je over dit soort zaken geen zorgen te maken.

Factoring voor exporteurs

Factoring is het voorfinancieren van facturen. Dit doet een factoringmaatschappij. Jouw exportfactuur gaat dus niet naar de importeur, maar naar de factoringmaatschappij. Die regelt de afhandeling van de factuur met jouw importeur en betaalt jou op korte termijn een groot deel van de factuur uit. Het resterende bedrag ontvang je als de importeur heeft betaald. Hoe snel je betaald krijgt en onder welke voorwaarden, is afhankelijk van je factoringmaatschappij.

Liquiditeit verbeteren

PayFix is een factoringmaatschappij voor ZZP’ers en MKB’ers. Dus ook voor MKB-bedrijven die exporteren. Laat jij je exportfacturen door ons voorfinancieren? Dan hoef je nooit meer in het buitenland achter je geld aan. Sterker nog: je beschikt al binnen één uur over je geld. Zo blijft je liquiditeit op peil en kun je zonder zorgen aan je betaalverplichtingen voldoen.

Creditcheck

Bij PayFix ben je verzekerd tegen afnemers die niet kunnen betalen. Toch wil je het risico op wanbetaling zo klein mogelijk houden. Je gaat het liefst alleen met kredietwaardige importeurs in zee. Maar hoe verkrijg je inzicht in de financiële gezondheid van jouw afnemer in het buitenland? Daarvoor biedt PayFix de creditcheck. Wij controleren de kredietwaardigheid van de klant, zodat jij weet waar je aan toe bent. De kredietwaardigheid van een Nederlands bedrijf kun je overigens snel zelf checken. Open hiervoor de online creditcheck van PayFix.

Ontzorgen

Bij het exporteren van goederen komen ook allerlei praktische zaken kijken. Zo heb je te maken met een andere taal, andere wet- en regelgeving en misschien ook een andere tijdszone en/of valuta. Ook moet je in de meeste gevallen een Letter of Credit regelen: een document waarin de bank van jouw afnemer garantie geeft op betaling. Al deze praktische zaken neemt PayFix graag voor je uit handen. Zo kun jij rustig blijven ondernemen!

Voordelen van export factoring bij PayFix:
  • Je beschikt snel over je geld.
  • Je hebt beter voorspelbare geldstromen.
  • Je hoeft niet in het buitenland achter je geld aan.
  • Er is géén tijds- of taalbarrière.
  • Je bent verzekerd tegen afnemers die niet kunnen betalen.
  • Creditcheck biedt inzicht in de financiële gezondheid van je afnemer.
  • PayFix biedt een veilige omgeving om zaken en transacties te doen.
  • Geen zorgen over Letter Of Credit.

Ben je geïnteresseerd in factoring?
Plan dan hier een adviesgesprek in.

Andere artikelen

Payfix | Factoring voor het MKB & ZZP'ers.

Adviesgesprek aanvragen

Laat vrijblijvend je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op.