fbpx

CPB: sterke groei in factoring

Steeds meer bedrijven kiezen voor factoring om over extra kapitaal te beschikken. Dat blijkt onder meer uit een onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) naar de financiële structuur in de 28 EU-lidstaten, Japen en de Verenigde Staten.

Wat is factoring?

Factoring is een alternatieve financieringsvorm, waarbij je je facturen laat voorfinancieren door een factoringmaatschappij. Dat werkt als volgt: na het afronden van een project of opdracht stuur je je factuur naar de factoringmaatschappij. Die betaalt jou het verschuldigde bedrag en neemt de verdere afhandeling van de factuur voor je uit handen. Factoring is dus geen lening, maar een methode om snel en eenvoudig over je geld te beschikken.

Factoring groeit het snelst in Nederland

Sinds de financiële crisis in 2007 en 2008 is er wereldwijd veel veranderd in het financiële landschap. Zo wordt er minder vaak voor een banklening gekozen. Alternatieve financieringsvormen zoals factoring zijn qua omvang nog relatief klein, maar groeien wel hard. Ook in Nederland constateert het CPB een sterke groei van factoring. Sinds 2014 neemt het factoringvolume in Nederland zelfs sterker toe dan in de rest van Europa.

Cashflow verbeteren

De toenemende populariteit van factoring heeft grotendeels te maken met de snelheid waarmee je over je geld beschikt. Hierdoor verbetert je cashflow en kun je zonder zorgen aan je betaalverplichtingen voldoen. Of investeren. Bovendien is factoring door de jaren heen laagdrempeliger geworden. Nieuwe factoringmaatschappijen zijn opgestaan om het factoringproces snel en eenvoudig te laten verlopen, zonder ingewikkelde procedures of voorwaarden.

Kleine en nieuwe bedrijven kiezen voor factoring

Het CPB vermeldt verder dat factoring voornamelijk wordt gebruikt door kleine en nieuwe bedrijven. Dat is niet zo vreemd, als je bedenkt dat het juist voor deze ondernemers lastig is om een banklening te verkrijgen. Factoring is voor hen de uitgelezen manier om aan extra werkkapitaal te komen.

Je factuur binnen één uur betaald

De factoringdiensten van PayFix sluiten naadloos aan op de wensen en behoeften van de kleine en startende ondernemer. Met slimme software houden we het factoringproces snel en eenvoudig. Dit resulteert erin dat je factuur al binnen één uur wordt uitbetaald. Verder betaal je een lage factorfee van 0,1% per dag en je bent verzekerd tegen afnemers die niet kunnen betalen. Bovendien behoud je bij PayFix je vrijheid en flexibiliteit als ondernemer.

Ben je geïnteresseerd in factoring?
Plan dan hier een adviesgesprek in.

Andere artikelen

Payfix | Factoring voor het MKB & ZZP'ers.

Adviesgesprek aanvragen

Laat vrijblijvend je gegevens achter en we nemen binnen een werkdag contact met je op.